IUNIE 2015

IUNIE 2015

Pentru ca evenimentele de la Fundatia Kiwi Casa Bucuriei se succed cu repeziciune, ne-am gandit sa asezam pe hartie cateva din ele pentru a va tine la curent cu activitatea noastra.

Adoptii
Avand in vedere ca ne apropiem de mijlocul anului ne bucuram sa putem spune ca din serviciile Fundatiei Kiwi au fost adoptati deja 5 copii.
In luna Ianuarie ne-am bucurat de prima fetita care a fost adoptata in anul acesta intr-o familie deosebita, care-si dorea acest lucru de foarte mult timp.
In cazul acestei adoptii lucrul cel mai frumos a fost faptul ca am reusit sa finalizam dosarul de adoptie al fetitei in 10 luni, fiind adoptata cand inca nu implinise varsta de un an.

Chiar daca este un caz mai rar intalnit se intampla ca familiile care iau un copil in plasament in prima faza sa se ataseze de acel copil si, in cele din urma sa decida sa il adopte.
Asa s-a intamplat cu una din fetitele careia i s-a instituit o masura de protectie la una din familiile de plasament ale Fundatiei Kiwi.
N-a trecut mult timp pana cand familia a decis…”da acesata fetita dragalasa de un an jumate va fi a noastra pentru totdeauna, si noi vom fi mami si tati pentru ea”.

Unul din lucrurile deosebite este atunci cand doi fratiori pot fi adoptati impreuna de aceeasi familie.
Acest lucru s-a intamplat in luna Aprilie cu doi fratiori, dintre care unul se afla la Casa Kiwi, iar celalalt in una din familiile de plasament ale fundatiei.
Ei au inceput sa fie vizitati in etapa de potrivire practica de catre o familie posibila adoptatoare, si putem sa spunem ca acel click magic s-a intamplat inca de la bun inceput.
Este uimitor felul in care in decursul unui an destinul a doi copii care au fost abandonati pe scarile unei primarii din judetul Mures poate fi schimbat atat de radical.

Din pacate sunt si situatii in care chiar daca familia naturala a copilului aflat in situatie de risc nu face nimic pentru reintegrarea copilului, procesul de adoptie poate fi prelungit pe durata a doi ani de zile.
Asa a fost cu o fetita care se afla la una din familiile de plasament ale fundatiei.
Ne bucuram insa ca dupa doi ani familia cea mai potrivita a ajuns sa o cunoasca pe mica printesa, si asa a ajuns sa aiba acum propria ei familie.

Programul de plasament

In fiecare an ne straduim din rasputeri sa intervenim cat de repede posibil in viata fiecarui copil aflat intr-o situatie de risc.
Situatiile sunt multiple si pentru fiecare copil in parte este necesar sa gasim solutia cea mai potrivita.
De la inceputul anului am reusit sa stabilim ca masura de protectie plasamentul pentru un numar de 4 copii aflati in situatii de risc.
Doi fratiori, un baiat si o fata sunt in aceeasi familie de plasament, si inca doua fetite in doua familii de plasament diferite.
Ne bucuram ca in tot acest timp ei vor fi ingrijiti intr-un mediu de familie, unde se vor dezvolta armonios intr-un mediu de siguranta.

Lobby pentru legea adoptiei

Am continuat efortul nostru ca si membrii fondatori ai Asociatiei “Alianta Romania fara orfani” in a aduce o contributie benefica semnificativa cu privire la propunerile in vederea imbunatatirii legii adoptiei.
In sensul acesta ne-am intalnit in luna Ianuarie cu d-na Gabriela Petrescu, secretar general al ANPDCA, care ne-a asigurat ca cele mai multe din propunerile noastre ca si Alianta au fost luate in considerare si au fost adaugate la propunerea de imbunatatire a legii adoptiei.
Deasemena, in luna Mai impreuna cu un grup de lucru din partea “Aliantei Romania fara orfani” am avut intalniri cu trei deputati si senatori din Parlamentul Romaniei expres in directia sustinerii propunerilor efectuate in vederea imbunatatirii legii adoptiei.
Speram intr-o evolutie cat mai buna a situatiei, astfel incat copiii aflati intr-o situatie de risc care nu pot fi reintegrati in familia naturala sa se bucure de o familie adoptatoare printr-un proces cat mai simplu, respectandu-se drepturile copiilor.

Suntem convinsi ca si anul acesta va fi unul fructuos, reusind sa intervenim in viata a cat mai multi copii aflati in situatii de risc.

Multumim in mod special lui Sue & Carl VanSchreven si OAI pentru sustinerea lor continua si deasemenea tuturor celor care cu multa dedicare si pasiune sustin ceea ce facem la Fundatia Kiwi Casa Bucuriei.

Cu stima,
Lumi si Stefi M.
Manageri Fundatia Kiwi Casa Bucuriei.